Environment

Environment

Wednesday, January 6, 2016

Køtkat

[Dit verhaaltje speelt in augustus, red.] Er zit al een tijd een fraaie jonge kat in onze tuin. Dit voorjaar viel ie al op: mooi muisgrijs, slank, naïef poezig rondkijkend. Uu kent het wel.

Nu blijkt het beest er eigenlijk altijd wel te wezen, en zo ongeveer te wonen, onder de rozemarijnstruik/varen. Gezellig is het er ook, het poezenhol is gedecoreerd met enkele gedroogde vogelvleugeltjes. Zelfs met regen biedt een varen nog wel een zekere droogte. Echt schuw is ie ook niet, als ik de deur open laat zit poes binnen. Mja, hatsjoe, traan, snotter, snurf, en zo.

Een bezoekende kattenkenster riep: "hé, dat is een abbessijn! [Het lijkt eerder een "chartreux", red.] Wat een mooie!". En, "die is vàst weggelopen, ergens!". Wat toch een zorgelijk gevoel losmaakte, gezien de er reeds aankomende winterstormen, overstromingen, op stapel staande Zoomba, en zo. En dat je zo'n dier toch niet buiten in de kou...

De dierenbeschermering maar eens gebeld. "O, maar het kan best zijn dat de poes het gewoon èrg leuk vindt in uw tuin, en 's avonds gewoon naar huis gaat. Weet u wat, doe 'm een bandje om met uw telefoonnummer!".

Een bandje omdoen.. Hoe dat je dat bij een kat..?

Een blikje kattenvoer. 49 cent van de AH. Hm, ruikt geeneens verkeerd. Paté? Dat vond poes ook, en liet zich zelfs over de bol kriewelen na een paar hapjes. Een dag later en een poezenbandje+adreskokertje rijker (à 4,50 + 2,00), nog een poging: en succes. *klik!*

Erg gewaardeerd werd de halsband niet, er werden koddige sprongen gemaakt, maar daarna toch nog een hapje gegeten, dus het viel wel mee.

Een uurtje later: telefoon. Een beledigd klinkende buurvrouw van verderop, dat er een BANDJE OM HAAR POES zat! En dattie best wel een thuis had, en eten, en 's nachts bij haar op bed... (Getver, al die mensen met hun beesten op bed!)

Ach, het beest heeft dus een thuis, en daar ben ik blij om. Hij(?) lijkt het naar z'n(?) zin te hebben, en ik vond het een naar idee om zo'n beest een dierenbeschermingdomesticatietraject (3x woordwaarde) in te duwen, met pootjes en opzitten, en zo.

No comments:

Post a Comment