Environment

Environment

Tuesday, April 30, 2024

Paspoort verlengen 5 en ijdeltuiterij

Mijn nieuwe idcard is gearriveerd, zonder verdere hubbels. Integendeel. Ik was mijn (ook verlopen) paspoort kwijt, dat ik had meegenomen naar de idcardverlenging.  Mja, als je aan het verhuizen bent wordt er vanalles ingepakt, dus dat er iets kwijt is is niet zo vreemd. Het was alleen wel handig een verlopen pas te hebben voor a) de notaris voor de overdracht van het nieuwe huis,  b) aan de koerier met de nieuwe idcard te laten zien dat ik het echt ben, hoor. Heus!

Ik werd gebeld, de ambassade in Madrid, die met de ijdeltuit.  Of ik mijn paspoort had laten liggen bij de aanvraag? Aaaah! Jaa! Ze zouden het mee opsturen. En dat is gelukt. Ook de vermelding van de partner op de id is gelukt, ook al was de procedure in de mist.

O, voor de koerier,  u heeft geen id of pas, heeft u wel een rijbewijs? Jahoor. Wilt u mij het documentnummer vertellen? Jawel.  Dan kan de koerier dat checken. 

De koerier kwam, was niet geïnteresseerd in mijn rijbewijs, noch in mijn nummer.  Klaar!

Had ik de ambassadeur al een IJDELTUIT genoemd in deze posting? Bij deze. 

De dame van de ambassade was wel erg behulpzaam en vriendelijk, dat dan weer wel.

Thursday, April 4, 2024

Casa Aargh!


The house now is called "Otro Azul". No idea what it means. "Outer blue"? "Beyond blue"? Someone suggested its a footbal club.  Pff.  We'll rename the house. It's going to be "Casa Aargh".

You could wonder if it should be Casa Argh. I tried to ask both Terry Gilliam and Eric Idle via twitter, but they have more pressing matters on their minds.  So many people who want to move to a Casa Argh, Aaargh, Aaaaaargh, AaAargh, AaAarghh, etc..

And of course we will install an (illuminated) grail shaped beacon!


4 april 2024

Voor de notaris hadden we rijbewijs en de aanvraag van de nieuwe pas meegenomen, om te laten zijn dat ik het echt ben, hoor. De notaris keek vluchtig naar de idcard, en fronste bij het rijbewijs. "Wat moet ik met dat rijbewijs?".  Pff.

Wel een dingetje bij de notaris was dat de advocaat van de verkopers er niet was. Ook na een half uur niet. (De verkopers waren er zelf niet, die lieten de advocaat het doen.) Bijna een uur later. Grr. De sleutels had ze niet, die moesten we bij de verkopende makelaar ophalen.  Dit heet toch sleuteloverdracht? Hm. En je krijgt verder ook geen bonnetje na het overdragen van de cheques, met toch een tonnetje of wat erop. 

Met lege handen, een lege bankrekening, en ietwat ontevreden, verlieten wij het pand.

Gelukkig was er een uurtje later een mail met een pdf met de bevestiging, met handtekeningen en mooie blauwe stempels erop.