Environment

Environment

Thursday, February 11, 2016

Zoomba hier, Zoomba daar (NL)

→ English version

Ziet u Zoomba?

Knap, hoor.

Zoomba had een dolle week. Een kat in de telefoonpaal gejaagd, een andere bovenin de vijgenboom, en nog een andere een sinaasappelboom in. Ook is het erg leuk wild rond te rennen in de artisjokkenvelden, en acrobatiek te beoefenen op de rand van het betonnen waterreservoir.

We zagen haar vanaf de rand achter het hek over het hek springen (pad A), en dat ging maar net goed, Was het niet gelukt dan had ze 4 meter lager op de betonnen.... Vergis u niet in de foto, dat bassin is vier meter diep. Ik heb dus het gat in het hek maar wat opengeknipt, in de hoop dat ze in het vervolg pad B neemt, en niet meer A. Nee, dichtmaken heeft geen zin, ze kan van alle kanten bij die rand komen, en hou deze hond maar eens tegen als ze wat in d'r hoofd heeft. Hondjes gaan altijd op hun baasjes lijken, inderdaad.

Er is hier niet veel autoverkeer, maar Spaanse chauffeurs zijn niet voorzichtig, net als Spaanse hondjes. Een gevaarlijke combinatie die we zullen tegengaan middels a) een hek b) een GPS Zoomba-tracker.

Dit was donderdag, onze laatste dag, en lunchtijd. Ook voor hondjes. En, we moesten rond 4 uur weg. Maar, geen Zoomba.

"Hay un pequeño perro marrón?" - "no."

"Have you seen our dog?" - "No, but I'll take the car and look near the village", zei onze reuze aardige buurman.

Waar kan ze wezen? Hopelijk is ze niet teruggerend langs de weg waar we gisteren konijnen zagen? Argh!

No Panic!

Eèn uur, geen Zoomba. ("We zullen je vastbinden in huis, en...")

Half twee. Een doodvermoeide hond, tong twee keer zo lang als normaal, en honger!

Ik: opluchting!

De zoektocht maar afblazen... Waar is mijn iPhone? God, hoe bel je hier met Bliep? "No caller id"? Wat nou weer? Ah, als je de call accept dan heb je verbinding. Handig, zeg? grmbl.

Thuis snel verder met de ZoombaTracker...

No comments:

Post a Comment