Environment

Environment

Thursday, June 7, 2018

Alma


Tja, Facebook postje dat bij het Almacen del Instalador een "bodeguera" hondje al een maand woonde dat er niet hoort. De vertaling van "bodeguera" is bij Facebook "sherry", maar dat klopt niet. Het is een ras in Spanje van hondjes die bij wijnboeren in bodega's worden gehouden om tussen de vaten de ratten en muizen weg te jagen. Of op te eten. Een pittig klein hondenras dus.

Vorige week had ik 'r al gezien daar. Melancholieke blik in de ogen. "Wat doe ik hier?" De mensen van de almacen hebben er wel een doek gelegd, geven 't te eten en water, en een kartonnen doos. Maar ja.

We hebben 'r eergisteren maar meegenomen. Uiteraard ging ze ervandoor bij de eerste vangpoging, en ging honderd meter verderop de kat uit de boom kijken. Dan komen we later wel terug. Eerst maar even naar het tuincentrum voor meer lavendel, tijm en rozemarijn. Naar huis of toch even kijken nog? Even kijken maar. Vangpoging geslaagd.

Optillen geen probleem. De auto ook niet. Ze ziet er verder goed uit. Niet vies, geen ongedierte ook. Mooi.

Thuis hadden we nog een wormenpil en vlooiendruppel van Patas/Paws. Die ging er zó in en op.

De doek van de almacen ligt naast de koelkast, en dat is voorlopig al 'r plek.

Het is een lief beest, gedraagt zich keurig en kwispelt dat het een staart heeft.

Gisteren mee naar de dierenarts, om de microchip te checken. Ze heeft geen halsband, en dus ook geen adreskokertje. Jammer dat de chip alleen maar door een vet gecheckt kan worden, dan moet je een hond vangen en meenemen. Gedoe, en dat gebeurt dus niet. Een papiertje in een kokertje werkt beter. Of desnoods alleen maar een labeltje met een telefoonnummer. Anders is je hond weg, en vind je 'm niet terug.

Ze heeft dus wel degelijk een chip. Ze heet Luna, is geboren in 2012, in Córdoba. Ze staat niet geregistreerd als verloren. De twee telefoonnummers in de chipregistratie werken niet. Tja, de registratie hier kan je niet zelf doen, als in Nederland, dat moet via de vet, en kost geld. Ook weer gedoe, en gebeurt dus niet. Sinds 2012 kan er vanalles gebeurd zijn. Een verhuizing? Vakantie? Diefstal?

Nou bevat de registratie als het goed is wel de naam van de eigenaar, en zijn NIE/DNI, en dat gaat de politie vervolgens uitzoeken. Want burgerservicenummers kan je als vet ook niet checken.

Als ze een liefhebbende familie blijkt te hebben is dat des te beter, anders blijft ze gewoon hier, en noemen we 'r Alma. Van almacen, ja. Leuk, he.

1 comment: