Environment

Environment

Tuesday, March 1, 2016

Zoomba en de roze zielepoot (NL)

→ English version

We hebben het niet zien gebeuren, maar toch. Deze energieke atletische hond heeft het voor elkaar gekregen een teen te breken. Op vlak gras. Zoef achter de bal aan, en net als je even niet kijkt komt je hond aanhinkelen met d'r pootje omhoog. Dat doet ze ook als er een stekeltje in een voetzool prikt, zodat wij die eruit kunnen pulken. Maar dit keer was er niks te pulken.

We hebben 'r naar huis gedragen, alle 18 kilo. En thuis nog steeds rondrennen, achter de kat in de tuin aan, vanachter glas, de bank op en af, enzovoort. Maar, de volgende dag, zondag, hinkelde ze nog steeds. De dierenarts weekend-dienst gebeld, het is immers zondag, we konden terecht op het spreekuur om 12:00. De dokter had nog wat dingetjes, we zagen 'r om 13:00. Geen van de grote botten was gebroken, maar of een teen gebroken is is nog niet zo makkelijk te zien. Laten we een x-ray foto maken.

De x-ray machine had net een nieuwe Windows computer. En ja, dat geeft gezeur. Het ding was een dagje uit geweest, en dan moeten er updates als je 'm weer aan zet. De updates kostten eeuwen, en faalden. Dan gaat Windows proberen de vorige toestand te herstellen, en dat kost nog meer eeuwen. Ongelofelijk dat na twintig jaar dit verdomde rotbedrijf Microsoft nog steeds dit soort ONGELOFELIJKE ZOOI maakt. Om vier uur konden we naar huis. Een €250 armer, maar ervaring en een mooie foto rijker.

Geen twijfel mogelijk, de teen is gebroken. En daar ligt ze nou, met 'r roze verband. Ze moet 4-6 WEKEN RUST. Niet rondrennen, maar heel korte loopjes, en ab-so-luut niet op en af de bank springen, en niet op het bed, etc.

Deze hond? Hm.

En tijdens de korte loopjes: een plastic zakje en een sok om de poot zodat het verband niet nat werd. En dat dan even vastzetten met een elastiekje. Nou was Zoomba al niet geheel volledig ge-entertained tijdens deze dagen, en het spelletje met plastic zakje, sok en elastiekje was dólle boel. Zo leuk! Vooral voor Zoomba. Grmbl.

En nee, dit verband blijft niet lekker zitten. Het is een stretch-rubber verband dat een beetje elastisch is, en zelf plakt. Dat werkt goed. Onder het verband zit een laagje watten, en dat is minder. Dat is te warm, en ventileert niet lekker. Met Zoomba's zweetpoten, tenminste. Nog één keer geprobeerd met die watten, maar ook toen bleef het vochtig. Dan maar zonder watten, en dat gaat een stuk beter!

No comments:

Post a Comment