Environment

Environment

Wednesday, February 22, 2017

Hertz RANTal experience

Als je je eigen auto niet kan of wil gebruiken vanwege op reis dan is het met hond en bench handig een auto te huren, zeker als het vies weer is. Toen wij in Rotterdam aankwamen hadden wij dus een huurauto. Een Citroën DS3. Het was al donker. Laken op de achterbank, hond op het laken op de achterbank, gordel om, klaar, rijdt u maar.

Contact aan, BLÈRENDE RADIO OOK AAN. Nou hebben die moderne auto's geen aparte radio, want die is geïntegreerd in de in de auto geïntegreerde computer, en er is dus geen uit-knopje, of zelfs maar een zacht-knopje. Er is wèl een soort van in de auto geïntegreerde iPad, een touch-scherm met navigatie en zo, met een heleboel menuutjes en schermpjes. Alleen verrassend weinig op de radio van toepassing zijnde instellingen.

De heere heeft er ondertussen een heleboel namen bij, en ook Citroën kunnen wij ondertussen wel schieten. En Hertz mag een auto de volgende keer best afleveren zonder blèrende radio aan. En de volgende keer wordt dat zéker geen Citroën.

Dan eerst maar de Tom-Tom, of wat voor navigatie het ook is. En zou het volume van de Tom-Tom aan het volume van de radio vast zitten, want die zeukt ook gewoon verder.

Start de motor. Héé, nu gaan er opeens nog veel meer lampjes aan, waaronder een volume-knopje helemaal onderin het dashboard. Fijn. Met alleen contact aan zie je die niet, ook niet met het daklampje aan. Het is 2017, AD, maar user-interfaces zijn nog steeds moeilijk, blijkbaar, in ieder geval in Frankrijk, bij Citroën.

Op weg. De Tom-Tom praat Engels, en dat hoeven we niet twee uur lang. Dus, meteen maar even stoppen, en het ding op Nederlands zetten. Dat werkt.

Op weg. Het is druk op de rondweg Rotterdam, en aangezien het donker is zetten mensen hun koplampen aan. Alleen is onze buitenspiegel zo smerig dat er niks in te zien is als er andermans licht op valt. De stress en ergernis bij onze chauffeur stijgen voorbij een plezierig niveau, en dus zijn wij genoodzaakt een tankstation op te zoeken om de spiegel schoon te maken.

Fijn hoor, Hertz, zulke autos.

Nog geen dag thuis is er al een mail, of wij onze "Hertz rental experience" willen beschrijven. Bij deze, dus.

En het is het design van de spiegel, want een paar dagen later, terug naar Rotterdam was het wéér mis.

// If you travel with dog and bench a rental car is a comfortable option. In Rotterdam we had a Citroën DS3. With ignition "on" the radio was on immediately, and at a HIGH VOLUME. But, modern cars have no separate radio, it's integrated in the computer that is integrated in the car. And no off-switch in sight. Or even a volume control. The big touch screen with a myriad of menus offered no option for radio volume either. All of the dashboard was dull black, and as it was dark already even with the inboard lights we could see nothing more.

After 10 minutes yelling at the car, the radio, our Lord, and Citroën we decided to start the engine anyway. That made a lot more lights come up, and, wow, also volume controls for the radio. 2017 (AD), but user-interfaces are still in the Stone Age in France at Citroën. C*nts.

(If the car has been off and you start it again the radio comes up again, too, though at lower volume. No idea how to switch that off, without digging in that bloody car's bloody computer.)

Sat-nav talks English, but we changed that to NL easily. On our way. Ring road Rotterdam. Dark, rainy, busy. Not great if your outside mirror is so dirty that you can't see a thing when other people's headlights shine into that mirror. Our chauffeur had suffered a lot of stress and irritation by the radio already, and this did not help, as we needed to stop at a gas station to clean the bloody mirror that Hertz had failed to clean for us.

It must be the design of that mirror, as it had the same condition on the way back.

A day home and we already have a mail asking us for our "Hertz rental experience". Well, where to start.




No comments:

Post a Comment